måndag 12 december 2011

Stoppning

För att kunna njuta av julen med "den rätta gammaldags känslan" krävs det många och långa förberedelser. Vi ägnade hela lördagen åt att stoppa korv!

I år hade vi rationaliserat arbetet och utgick från färdigmalt kött, även kallat köttfärs. Med rationaliserad process kunde sortimentet utökas från de vanliga två sorterna till tre - en älgkorv och två sorters lammkorv. När korven var klar skulle den naturligtvis provsmakas till middagen, som alltid avslutar vår korvstoppningsdag. Älgkorven var lite röd i färgen men de två lammkorvarna hade fått identisk färg och då inträffade naturligtvis det oundvikliga - vi blandade ihop dem och kunde inte avgöra vilken som var vilken!


Årets korv var, liksom alla andra år, den bästa vi hittills gjort. De korvar vi inte åt till middag paketerades och märktes "Älg" respektive "Lamm" sen får framtiden utvisa om vi känner att det i år ligger tre sorters korv på julbordet.

Recepten till lammkorvarna hittade vi på Korvbloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar