fredag 10 januari 2014

Födelsedagspresenten räckte till en helkväll

Vi (maken och jag) får ofta bra födelsedagspresenter och julklappar, som vi har glädje av under lång tid. Dessutom är vi båda inkluderade - utmärkt system. I söndags kvitterade vi ut yngsta dotterns födelsedagspresent (2013) till sin far - den räckte hela kvällen.


Vi började med middag på den gamla, kända söderkrogen Pelikan på Blekingegatan - urläcker lokal och god mat - husmanskost är deras signum. Utanför dörren fanns en skylt med texten White Guide 2013. Jag frågade vår servitris vad skylten betydde och fick till svar att de hade fått en utmärkelse i fjol men det var inte så mycket att bry sig om. Hon hade jobbat där i 24 år och man serverade alltid samma goda mat - oavsett om man fick pris eller inte.


Efter middagen gick vi vidare till biografen Victoria på Götgatan och titade på Philomena, som bygger på Martin Sixsmiths bok "The lost child of Philomena Lee". En rolig och tankeväckande film om hur man bestraffade, lurade och ljög för unga flickor som fick barn innan de gift sig. Bra film men en förskräcklig historia - man drev handel med barn. Sålde barnen och ljög för mammorna. Kyrkan och klosterlivet beskrivs inte från dess bästa sida, precis. Man får hoppas att detta kloster var ett undantag - för det kan väl ändå inte vara så att präster och nunnor i grunden är onda människor?

2 kommentarer:

  1. Det va en bra film och en härlig middag!

    SvaraRadera
  2. Håller med - en jättebra film, dessutom dokumentär
    Agneta

    SvaraRadera