fredag 28 februari 2014

Modet på Halland**

De är verkligen inte lätta - böckerna vi läser i vår bokcirkel. Den här gången skulle vi läsa en bok av en dansk författare och då föll valet på Mordet på Halland av Pia Juul.


Oj, oj, oj - vilken konstig bok. Mycket svår att förstå. Handlade den om mordet på huvudpersonen Bess man, Halland, eller handlade den om något helt annat? Jag fattade aldrig vad boken handlade om men den var tunn och mycket lättläst så uppoffringen var trots allt inte så stor.

Vi var i stort sett ense om att det var en bok som var svår att förstå. Någon tyckte dock att det var den bästa av årets cirkelböcker. Efter att ha diskuterat fram och tillbaka var vi i huvudsak överens om att boken behandlade vad som händer med en människa som utsätts för chock och stress. Allt blir kaos. Allt blir splittrat. Boken hade ingen upplösning utan var som livet - en gåta. Svårbegriplig men tankeväckande. En bra cirkelbok för vi hade mycket att diskutera.

På bokomslaget fanns en nyckel avbildad. Vi funderade på om denna nyckel var en metafor för att komma in i en annan människas liv eller om den helt enkelt bara visade den nyckel som beskrivs i boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar