tisdag 20 januari 2015

På bästa sätt....

... blev vi bemötta när minsta lilla barnbarnet vart sjukt.

När en liten kille på fyra månader har haft feber i flera dagar, hostar och inte är tillfreds med livet blir både mamma och mormor lite oroliga. Dottern ringde till vårdupplysningen och fick rådet att åka till närakuten eftersom man inte tar emot sjuka barn på vårdcentralen. Vi fick tid direkt. Närakuten i Rinkeby drivs av landstinget och är en del av Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Undersökningen började med vägning och mätning, sen lyssnade, tittade och klämde doktorn på lilleman. Så vidare för kontroll av sänka och syresättning av blodet. Mycket noggrann undersökning som avslutades med "återbesök" hos doktorn för diagnos och instruktioner. Mindre än en timma efter det att vi kommit till sjukhuset kunde vi gå därifrån och känna oss trygga. Hela undersökningen var dessutom gratis.

Behandlar man alla patienter på samma sätt som lilla barbarnet blev omhändertaget i Rinkeby kan man känna sig trygg inför ålderdomen. Men jag undrar om en gammal kvinna på 85 bast, som kommer till sjukhuset för femte gången på ett par veckor, kan förvänta sig likvärdig behandling. Hur som helst är det bra att man prioriterar små, sjuka barn.

Så här fint såg det ut på Astrid Lindgrens barnklinik.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar