Kategorier

tisdag 3 februari 2015

Wild****

Jag markerade övergången från yrkesliv till pensionärsliv med en lång vandring - 55 mil. Efteråt skrev jag en bok om min vandring.

Cheryl Strayed gjorde också en lång vandring för att markera övergången från ett destruktivt liv till ett "normalt".  När hennes vandring var klar skrev hon boken Wild

Cheryls bok blev en bästsäljare - min blev refuserad. Nu har Cheryls vandring filmatiserats och i går var min vandringskompis och jag och tittade på den. Sen drack vi te och jämförde våra vandringar.

Och nog fanns det skillnader. Cheryl vandrade helt ensam i ren vildmark. Hon följde leden the Pacific Crest Trail (PCT) som sträcker sig från Mexico till Kanada. Vi vandrade "tillsammans" med flera hundra andra i en väl utmärkt led på stigar och vägar längs el Camino i norra Spanien. Vi hade minimal packning på ca 6 kg medan Cheryl bar över 20. Vi gick i väl ingångna skor och klarade oss utan skavsår, Cheryl gick i nya hårda kängor och fick fruktansvärda skavsår. Vi var ute i 5 veckor, Cheryl i 3 månader.Vi gick 55 mil, Cheryl mer än det dubbla men våra dagsetapper var ungefär lika långa.

Jag tyckte mycket om Wild. Bilder från vandringen blandades med minnesbilder från Cheryls liv och hon lyckades verkligen bearbeta sitt liv och när vandringen var klar var hon också redo att gå vidare i livet. Jag är full av beundran för Cheryl som lyckades klara denna tuffa utmaning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar