onsdag 1 februari 2017

Att resa på Kuba

Efter en och en halv dag i Viñalesdalen åkte vi österut till Trinidad - en dag tidigare än planerat. Vi åkte på småvägar och vi åkte på motorvägar.

 

Motorvägarna är ganska fina men mycket "friare" än hemma. Här får man cykla, köra med häst och vagn, rida och till och med lifta på motorvägen. De som liftade stod ofta och viftade med pengar. Jag antar att de signalerade att de kunde betala för skjutsen.


Ett väldigt vanligt fortskaffningsmedel är kärror dragna av små smäckra hästar. Dessa hästdragna kärror används bl.a. för att skjutsa barn till skolan. Skolbarn som såg så fina och propra ut i sina skoluniformer.


På Kuba går barn i skola från 6 till 15 år. Mellan 15 och 18 finns det universitetsförberedande utbildning. Universitetsutbildningen är från 18 till 23, längden varierar beroende på vad man läser (enligt vår guide). Föräldrarna behöver inte betala för att barnen ska utbildas

Efter nio timmar i buss var vi  framme i Trinidad. 29 grader och soligt. När vi lämnade bussen stod en cykeltaxi och väntade på oss för att köra oss till vårt "Casa Particular" (B&B) där vi ska sova i fyra nätter. I morgon blir det bad i Karibiska havet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar