måndag 17 februari 2014

På jakt efter det vackraste

Hur var det nu med "Stockholm vackraste hus"? Var det vackert eller var det inte vackert - det är frågan.


För att veta vad vi skulle tycka, tog vi oss dit igen. Vi promenerade från Liljeholmen, längs Årstaviken, till Gullmarsplan. Men vi gick inte upp till brofästet av Skanstullbron utan vi gick under bron. Då dök det upp en annan liten bro som vi inte observerat förra gången - Skansbron - en låg och gångvänlig bro. När vi gått över den kom vi rakt på det - "Stockholm vackraste hus". Det fanns till och med en gångbro från Skanbron rätt in i huset.

     

Vi tittade och tittade. Visst hade huset karaktär men att kallade det för "vackrast i stan" tycker jag är en betydlig överdrift. Solen sken när vi passerade och det hade fällts ned solskydd utefter hela ena sidan vilket inte ökade skönhetsvärdet.
   
     

När vi passerat "Stockholms vackraste" kom vi rakt på Folksamhuset och nu, på nära håll, tyckte jag att det var snyggare än det tråkiga höghus vi sett på avstånd, vid vår förra promenad. Det var som man byggt ett hel kvarter i samma stil - flera hus i olika höjd hade kopplats samman med gemensam fasadklädsel (marmor och blå plåt ?). Inte alls så tokigt.

   

   

Summan av kardemumman från våra två promenader sökandes efter "Stockholms vackraste hus" blev att vi hittat ytterligare en riktpunkt på söder att orientera oss efter - vid sidan om skatteskrapan och Söder torn men jakten går vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar