Kategorier

söndag 18 mars 2018

Bokcirkel

Jag är med i bibliotekets bokcirkel i Gröndal.

När vi flyttade till Stockholm (för snart 6 år sedan!) gick jag till bibblan och frågade om de hade en bokcirkel jag kunde delta i. Det hade de inte men de fixade en - direkt. 

I början var bibliotekarien med som stöd. Hon tyckte bl.a. att vi skulle skriva lite om de böcker vi läste. Bästa sättet för mig att göra det var att använda min blogg Tidlösa och ge inläggen etiketten Bokcirkel. Alla deltagarna har då tillgång till cirkelns läshistoria och kan lämna synpunkter på det jag skriver.

Det är lätt att förstå att många är med i en eller flera bokcirklar eftersom det är trevligt att diskutera och utbyta åsikter om en bok som alla har läst. Dessutom får man läsa böcker man inte skulle valt själv.

Till och med Sveriges radio har, med jämna mellanrum, bokcirklar. Jag har länge tänkt hänga på SRs cirkel för att få lite proffsinspiration. Nu var det läge!


Dagen innan den nya cirkeln skulle starta, började jag söka efter boken - Ruth Rendells "Stenarna skola ropa".
Men alla ex var, av förståeliga skäl, utlånade och det fanns bara ett kvar att köpa i hela stan - bokhandeln i Farsta (långt utanför centrala stan).

Här gällde det att agera snabbt. I stället för att åka hem satt jag kvar på "Gröna linjen" åkte hållplats efter hållplats och efter en stund var jag i Farsta, köpte min bok och åkte hem med buss 165 - tog mig nästan ändå hem.


Väl hemma kunde jag slå mig ned i soffan med en alldeles ny och spännande bok och hade till på köpet fått en oguidad tur genom de södra förorterna.

Ska någon gång åka tillbaka till Farsta och titta närmare på torget som lär vara byggt som en italiensk piazza.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar